ЗСУ взяли під вогневий контроль Антонівський міст, — військовий експерт

Збройні сили України взяли під вогневий контроль Антонівський міст на Херсонщині.

Про це заявив відставний генерал, військовий експерт Ігор Романенко.

За його словами, росіяни бачать, що можуть залишитися в оточенні. У них пригнічений психологічний стан.

— Там є загроза для них. Можна подивитися на карту і помітити, що їхні війська знаходяться в такому анклаві на правому березі. Ми вогневими ударами, в тому числі по цьому мосту, показуємо, які у нас є можливості. І що ми не тільки працюємо по мосту, а також по знищенню можливої понтонної переправи противника, – пояснив він в ефірі національного телемарафону.

Нагадаємо, що рано вранці 20 липня Збройні сили України завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсонській області. Вчора ЗСУ знищили позицію російської ППО біля Антонівського мосту в Херсоні, а також укріплення, де знаходились військові, що його охороняли.

В британській розвідці зазначили, що  міст залишається придатним для використання, але це ключова вразливість для російських сил.

В свою чергу голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що удари українських сил по мосту в Антонівці ускладнили логістику для окупантів. Наразі ЗСУ контролюють шляхи відходу військ РФ на Херсонщині.

Також повідомлялося, що у російських окупантів виникли проблеми з ремонтом Антонівського мосту в тимчасово захопленому Херсоні.

View full version