«Окупанти заважають», — Кім про відновлення водопостачання у Миколаїв

Військові РФ заважають відновленню постачання прісної води у Миколаїв.

Про це повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телемарафону 3 січня, пишуть «НикВести».

— Цю тему не треба розголошувати. Працюємо по-максимуму, але окупанти заважають. Ми тут ще залежимо від струму. Тобто є певні ділянки, пошкодження яких (через російські обстріли, – прим.) заважає безперебійному водопостачанню. Я не хочу цю тему розкривати для того, щоб вона не була публічною, – сказав Віталій Кім

Раніше повідомлялося, що миколаївці самі зрозуміють, коли у місті з’явиться прісна вода. Міський голова Олександр Сєнкевич закликав не робити з цього свята, а просто користуватися водою.

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що незабаром завершаться роботи з відновлення централізованого водопостачання у Миколаєві. Ремонтникам потрібно небагато часу та стабільне електропостачання, повідомив голова Миколаївської ОВ Віталій Кім.

Також відомом, що у Миколаєві доведеться замінити усю систему водопостачання через її руйнування солоною водою.

Як відомо, 19 листопада Миколаївське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів завершило відновлення третьої локації пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ водоводу «Дніпро-Миколаїв», яким здійснювалися постачання води з річки Дніпро до Миколаєва.

Раніше стало відомо, що через заповнення водопровідної системи Миколаєва солоною водою з Дніпро-Бузького лиману корозією пошкоджено труби по всьому місту. Загалом заміни потребують понад 240 кілометрів труб.

View full version