Зараз на цьому зосереджено усі сили: Сєнкевич, розповів про виклики під час відновлення водопостачання у Миколаїв

Миколаївці самі зрозуміють, коли у місті з’явиться прісна вода. Міський голова Олександр Сєнкевич закликав не робити з цього свята, а просто користуватися водою.

В інтерв’ю на телеканалі «НІС-ТВ» він розповів, що  роботи з відновлення централізованого водопостачання в Миколаєві досі тривають. 

За словами Олександра Сєнкевича, спеціалісти героїчно відновили роботу водогону, але з’явилися інші перешкоди. Довелося ще ремонтувати насосну станцію МКП «Миколаївводоканал», що розташована в Херсонській області. Також нещодавно через ворожі обстріли було пошкоджено труби.

— Ми почали потихенько заповнювати саму трубу, щоб знаходити пошкоджені місця. Ми знайшли ще чотири місця розривів, їх відремонтували і подавали воду різного характеру і деякі миколаївці відчули, що вода змінила свій смак. Нажаль знову був обстріл, знову пошкоджено труби, знову команди працюють. І знову є деякі проблеми з електрикою в Херсоні. З насосною станцією також є проблеми, її також потрібно довго відновлювати, — зазначив мер.

Олександр Сєнкевич зазначив, що зараз на відновлення мережі водопостачання зосереджені усі сили. Також він закликав городян не робити гучного свята, коли все ж таки постачання прісної води налагодять.

— Коли несолона вода піде по трубах, труби не загоються, але вони все ж таки довше прослужать. Я прошу миколаївців, так, у нас з’явиться вода, але вона знову буде солона, бо є проблеми. Коли ми відремонтуємо і пустимо нормальну воду, не робити з цього якогось свята, все має пройти тихенько і спокійно, всі просто нехай користуються водою. Я якимось чином придумаю, як сповістити, що вода зміниться. Хоча всі на смак і колір самі зрозуміють, — додав він.

Раніше повідомлялося, що у Миколаєві доведеться замінити усю систему водопостачання через її руйнування солоною водою.

Нагадаємо, що під час ракетного обстрілу російські окупанти пошкодили насосну станцію МКП «Миколаївводоканал», розташовану в Херсонській області.

Раніше повідомлялося, що бригади енергетиків відновили високовольтну лінію, яка дозволить загоєти споживачів Херсонщини та допоможе відновити водопостачання Миколаєва .

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що незабаром завершаться роботи з відновлення централізованого водопостачання у Миколаєві. Ремонтникам потрібно небагато часу та стабільне електропостачання , повідомив голова Миколаївської ОВ Віталій Кім.

Як відомо, 19 листопада Миколаївське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів завершило відновлення третьої локації пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ водоводу «Дніпро-Миколаїв», яким здійснювалися постачання води з річки Дніпро до Миколаєва.

Раніше стало відомо, що через заповнення водопровідної системи Миколаєва солоною водою з Дніпро-Бузького лиману корозією пошкоджено труби по всьому місту. Загалом заміни потребують понад 240 кілометрів труб.

Дивитись повну версію