У водоканалі розповіли, що Миколаєву доведеться міняти всю систему водопостачання: «Завдана шкода вже невідворотна»

12:10, 09 грудня, 2022

У Миколаєві доведеться замінити усю систему водопостачання через її руйнування солоною водою.

Про це розповів гендиректор КП «Миколаївводоканал» Борис Дуденко у матеріалі LIGA.net «Битва за воду. Миколаїв урятувала солона вода. Тепер вона руйнує місто».

З травня місто вимушено використовує солону воду Бузького лиману через руйнування прісного водогону з Дніпра. Через «морську воду» місту треба замінити близько 250 кілометрів труб різного діаметра, зокрема – на 140 сантиметрів. Збитки від використання солоної води Дуденко оцінив у мільярди гривень.

— Відновлення водопостачання (прісного, – прим.) не зупинить процес корозії, який уже розпочався. Це шкода, яка завдана й уже невідворотна. Це не «заживе», — пояснив керівник водоканалу Борис Дуденко.

Нагадаємо, що під час ракетного обстрілу російські окупанти пошкодили насосну станцію МКП «Миколаївводоканал», розташовану в Херсонській області.

Раніше повідомлялося, що бригади енергетиків відновили високовольтну лінію, яка дозволить загоєти споживачів Херсонщини та допоможе відновити водопостачання Миколаєва .

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що незабаром завершаться роботи з відновлення централізованого водопостачання у Миколаєві. Ремонтникам потрібно небагато часу та стабільне електропостачання , повідомив голова Миколаївської ОВ Віталій Кім.

Як відомо, 19 листопада Миколаївське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів завершило відновлення третьої локації пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ водоводу «Дніпро-Миколаїв», яким здійснювалися постачання води з річки Дніпро до Миколаєва.

Раніше стало відомо, що через заповнення водопровідної системи Миколаєва солоною водою з Дніпро-Бузького лиману корозією пошкоджено труби по всьому місту. Загалом заміни потребують понад 240 кілометрів труб.

12:10, 09 грудня, 2022
View full version