• четвер

    19 вересня, 2024

  • 18°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18° Переважно ясно

Держаудитори Миколаївщини перевірили діяльність підприємств та знайшли втрати ₴51 млн

На Миколаївщині аудитори перевірили діяльність підприємства та виявили втрати на майже 51 мільйон гривень.

Про це повідомили в Управлінні  Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області

Зазначається, що фахівці перевірили фінансові і матеріальні ресурсів 11 підприємств на 4,1 мільярд гривень.

«Під час ревізій виявлено порушень чинного законодавства, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму майже 51 мільйон гривень. Вжитими заходами, завдяки зусиллям аудиторів, забезпечено відшкодування порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 24,3 мільйони гривень», — говорить начальник Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області Денис Яковлєв.

При проведенні моніторингів встановлені порушення у сфері закупівель на загальну суму понад 534 мільйони гривень. За результатами моніторингів замовники відмінили торги по 23 процедурам на суму 26 мільйонів гривень та розірвали 34 договори на загальну суму 80,2 мільйони гривень.

Також повідомляється, що правоохоронним органам передано матеріали 17 контрольних заходів та розпочато 7 досудових розслідувань, 16 матеріалів долучено до кримінальних проваджень.

Раніше повідомлялося, що впродовж січня-липня 2023 року державні аудитори перевірили 231 процедуру бюджетних закупівель в Миколаївській області. У закупівлях на загальну суму 359,8 мільйонів гривень були знайдені порушення.

Читайте також: