• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.5° Похмуро

Компанія «Agrofusion» залучить міжнародників для оцінки збитків, нанесених Росією миколаївським заводам, але відновить їх, не чекаючи репарацій

Компанія «Agrofusion» залучила міжнародних експертів, аби оцінити розмір завданих збитків їх заводам через воєнні дії. Власник підприємства Сергій Сипко заявив, що планує відновити підприємства за власні кошти, оскільки механізму виплат репарацій поки що не існує.

Про це повідомив засновник та директор компанії «Agrofusion» Сергій Сипко в коментарі виданню «НикВести».

Як відомо, три заводи компанії «Agrofusion» з виготовлення томатної пасти були значною мірою пошкоджені за час повномасштабної війни. Заводи в селі Шевченково та в місті Снігурівка частково зруйновані та потребують ремонту – їх діяльність планують відновити вже в серпні цього року. Ще один із заводів компанії «Agrofusion» знаходиться в Херсонській області та наразі перебуває в окупації. За цей час російські загарбники викрали продукції на 60 мільйонів євро. Аби оцінити повний розмір збитків, завданих трьом заводам під час війни, за словами Сергія Сипко, компанія залучила міжнародних експертів.

— Суму збитків ми оцінювали. Наразі ми залучили міжнародних експертів, які мають підтвердити наші оцінки, а саме торгово-промислову палату. Потрібні ті фахівці, які мають досвід оцінки збитків внаслідок воєнних дій на міжнародному рівні та мають міжнародні ліцензії. Оскільки параметрів репарацій поки що не існує, ми сподіваємося на свої сили та сили своїх постачальників обладнання, і наших клієнтів, які хвилюються за нас, – розповів Сергій Сипко.

Як виглядав завод до війни
Як виглядє завод після війни

Раніше, власник компанії «Agrofusion» Сергій Сипко розповів про те, як повномасштабна війна вплинула на роботу його підприємства. Зокрема, за його словами, податки компанії «впали» у вісім разів, а кількість робітників значно зменшилась. Що стосується податків, то у 2021 році «Agrofusion» сплатив 420 мільйонів гривень до бюджетів. Через повномасштабну війну податки підприємства скоротились у вісім разів, зазначив бізнесмен.

Читайте також: