• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 18.6°
    Гроза

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.6° Гроза

Минулої ночі ЗСУ збили 6 дронів над Миколаївщиною

Протягом минулої ночі над Миколаївською областю силами протиповітряної оборони збито 6 дронів, над Херсонщиною – 2, а над півднем Дніпропетровщини - 5. 

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

Безпілотний шпигун «Орлан-10», який розвідував обстановку вздовж лінії фронту, демілітаризований.

«Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямі стабільно напружена, але контрольована. Сили оборони тримають вогневий контроль та ініціативу в розвитку подій.Противник веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі.Продовжує практику вогневих уражень наших позицій і територіальних громад, що прилеглі до фронту, із застосуванням авіації, ракетно-артилерійського озброєння і мінометів. Також продовжує завдавати удари дронами-камікадзе по тилових районах, намагаючись уразити об’єкти інфраструктури.З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії активно проводить повітряну розвідку», - йдеться у повідомленні.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 110 вогневих завдань, авіацією відпрацьовано 2 удари, зокрема по системах протиповітряної оборони ворога на тимчасово окупованих територіях. Ворожа ж спроба нанести авіаційні удари по наших позиціях на Херсонщині була присічена. Ворожий гелікоптер знищено. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

В Чорному морі помірно штормить, що може створювати передумови до посилення мінної  небезпеки у прибережній зоні. 11 бойових кораблів ворожого флоту маневрують поблизу узбережжя Криму, серед них 2 великих десантних кораблі та 3 ракетоносії з дванадцятьма  «Калібрами».Зернові коридори працюють у відповідності до графіків та забезпечених гарантій на міжнародному рівні.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ високоточним снарядом Excalibur знищили ворожу техніку на Херсонщині

Читайте також: