• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 20.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20.8° Похмуро

Зеленський говорив з єврокомісаром з питань енергетики про допомогу для Миколаєва

Володимир Зеленський, фото ОП

Президент України Володимир Зеленський обговорив з єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон можливість надати допомогу місту Миколаєву, який майже щодня потерпає від російської агресії.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому відеозверненні.

Президент України повідомив, що сьогодні відбувся візит у Київ єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон.

— Свого часу вона дуже допомогла нам у процесі приєднання України до загальноєвропейської енергомережі. Це те, що значно посилило Україну. І зараз ми почули від пані єврокомісара необхідні сигнали підтримки. Обговорили ініціативу створення такого формату, який, як військовий «Рамштайн», зможе працювати заради нашої спільної безпеки, але саме концентровано в енергетичній площині. Щось на кшталт «енергетичного Рамштайну» – кошти, технічна підтримка, трансформатори, генератори, енергоносії – це те, що життєво необхідно для нашого захисту. Обговорили допомогу конкретним містам та громадам. Таким як Миколаїв, Нікополь, Харків та інші, які зазнають постійного російського терору. Буквально щодня і щоночі. За підсумками візиту маємо багато домовленостей, - сказав Володимир Зеленський.

Раніше повідомлялось, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав українців вже зараз почати підготовку до складної зими та запастися необхідними речами.

Читайте також: