• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 21°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21° Похмуро

У розтрощеній гімназії імені Аркаса в Миколаєві тривають аварійні роботи — будівлю законсервують

У Миколаєві станом на 4 листопада тривають аварійно-ремонтні роботи в будівлі Першої української гімназії імені Миколи Аркаса. В ніч проти 1 листопада у фасадну частину будівлі влучила російська ракета С-300.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій міськради Олександр Герасіменя.

Зі слів Олександра Герасімені, існує ймовірність руйнування ще однієї частини гімназії. Аби не допустити подальшої руйнації на місці комунальні служби виконують першочергові аварійні роботи.

— Фахівці підприємства «Житлопромбуд 8» виконують роботи для збереження даху гімназії. Для цього ми вимушені руйнувати одну з опорних несучих конструкцій. Наразі ці роботи тривають, — розповів посадовець.

Рішення про демонтаж будь-яких несучих конструкцій в будівлях, що пошкоджено внаслідок обстрілів, приймають спеціалісти державного гірничо-рятувального загону, розповів перший заступник міського голови Віталій Луков.

— Процедура відбувається таким чином: приходять співробітники міської ради і дивляться — якщо стіна відхилена, і може впасти сама, тоді наш гірничо-рятувальний загін її «підштовхує». Так робили і в університеті імені Василя Сухомлинського, і на багатьох інших об’єктах, які були зруйновані російськими ракетами, — розповів Віталій Луков.

Подібні роботи зазвичай виконують спеціалісти гірничо-рятувального загону. Проте, через те, що вночі були нові «прильоти», 4 листопада для виконання робіт у гімназії на субпідряді залучили підприємство «Житлопромбуд 8».

Додаткова оплата для такого роду робіт не передбачена, все відбувається в межах договору між Миколаївською міськрадою і гірничо-рятувальним загоном.

Для демонтажу аварійних елементів проєкт не потрібен, каже Віталій Луков. Проєкт використовуватиметься під час відновлюваних робіт, проте, поки в країні діє воєнний стан, відновлювальні роботи не розпочинатимуть.

Станом на 4 листопада після аварійних робіт пошкоджену будівлю гімназії збираються законсервувати, повідомив Віталій Луков.

В ніч на 1 листопада російські війська влучили ракетами С-300 в історичну будівлю Першої української гімназії імені Миколи Аркаса.

Читайте також: