• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.8° Ясне небо

Полковник Костенко вважає, що Миколаїв після звільнення Херсону «заживе більш-менш нормальним життям»

Полковник СБУ, народний депутат України Роман Костенко вважає, що вигнання російської армії з правого берега Дніпра, звільнення Херсону та Снігурівки позитивно вплине на життя Миколаєва.

Про це Роман Костенко розповів в інтерв’ю на Радіо НВ.

При цьому, він не виключає, що місто буде потрапляти під російські обстріли, але їх інтенсивність значно зменшиться, що дозволить Миколаєву жити «більш-менш нормальним життям».

— В історичному масштабі і в масштаі нашої країни ми зробили стратегічний крок — ми врятували південь. Поки противник знаходився на правому березі, з самого початку у них були можливості наступати далі, відрізати нас від Чорного моря, вклинитися в Європу. У них було таке бажання — стратегічно забрати у нас південь, залишити Україну неморською державою. Тим, що ми вибили противника за Дніпро, по факту уже закріпили Україну в тому статусі морської держави, убезпечили наш південь. Для розвитку нас, як держави, це дуже важливо. Це одна з найважливіших перемог, я вважаю, які будуть у цій війні. Щодо Миколаєва. У них можливості обстрілів ще будуть, тому що ракети Калібр летять на досить велику відстань. Але так, вони вже менше можуть вражати Миколаїв. Думаю, що Миколаїв в найближчий час заживе більш-менш нормальним життям, - сказав Роман Костенко.

Як відомо, майже вся територія Миколаївської області звільнена від російських окупантів. Досі окупованою залишається територія Кінбурнської коси, яка входить до складу Миколаївської та Херсонської областей, але в командуванні «Південь» кажуть, що українські захисники продовжують просувати ворога.

Нагадаємо, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що Російська Федерація може посилити інтенсивність обстрілів міста через успіхи української армії на півдні.

Читайте також: