• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.9° Ясне небо

На Миколаївщині викрили колаборанта, який співпрацював з військовими РФ та організував спільний бізнес у Снігурівці

Мешканцю Снігурівки, який співпрацював з військовими РФ та торгував краденими автозапчастинами, загрожує до п’яти років ув’язнення.

Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області та СБУ.

За даними слідства, 33-річний чоловік, перебуваючи під час окупації у місті Снігурівка, добровільно погодився на пропозицію збройних сил РФ щодо продажу автозапчастин у місті. Зокрема, на своїй торговій точці він реалізовував продукцію, викрадену окупантами з міських магазинів. 

— Так, з вересня по листопад 2022 року колаборант самовільно зайняв  один з магазинів на місцевому ринку та почав торгувати автозапчастинами та мастилами для автомобілів, які йому передавав на реалізацію представник держави-агресора. Частину отриманого прибутку від реалізації продукції підприємець віддавав військовослужбовцю РФ, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за співпрацю місцевий ділок мав привілеї перед іншими місцевими мешканцями та міг безперешкодно виїжджати до тимчасово окупованого Херсону.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Київській області затримали місцевого фермера, який з початком повномасштабного вторгнення РФ одним із перших зголосився допомагати загарбникам.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали мешканку Снігурівки Миколаївської області, яка під час російської окупації міста зайняла «посаду» керівника відділу житлово-комунального господарства.

Також Служба безпеки України викрили мешканку Снігурівки, яка приєдналась до окупаційної адміністрації РФ.

Читайте також: