• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

Сєнкевич пояснив, чому бомбосховища на зупинках коштують більше ₴1 млн

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пояснив, чому тимчасові притулки на зупинках, виготовлені за гроші міськбюджету, коштують по 1 мільйону 95 тисяч гривень.

Міський голова прокоментував допис активістки Юлії Міскевич, в якому вона вказала, що тимчасові сховища, які встановлюють за рахунок меценатів, коштують практично в 2,5 рази дешевше.

Притулок, встановлений за гроші меценатів
Притулок, виготовлений за рахунок міськбюджету

Вона опублікувала кошторис, який їй надав виробник сховища, виконаного за спонсорські гроші. Така конструкція коштувала 408 тисяч 689 гривень 69 копійок.

При цьому, як повідомлялося, комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» раніше уклало договір на виготовлення 14 конструкцій за 15 мільйонів 338 тисяч 142 гривні за рахунок міського бюджету. Таким чином, середня вартість одного укриття становить 1 мільйон 95 тисяч 581 гривню.

Мер Олександр Сєнкевич заявив, що така різниця в ціні пов'язана із розміром, товщиною стін конструкцій, а також тим, що укриття, замовлені містом, можна буде використати для будівництва стаціонарних сховищ.

«Навіть по фото видно, що укриття мають різний розмір та товщину стін. Наші більше за розміром, у подарованих товщина стін та даху 15 см, а у збудованих за гроші міста за ДБН 40см. Але те ж саме деталі… на них не хайпанеш… І так, наші збірні і після війни ми плануємо їх використовувати для будівництва постійних бомбосховищ», — написав він.

Нагадаємо, наприкінці серпня стало відомо, що у мікрорайонах Миколаєва, які найчастіше зазнають ворожих обстрілів, планують встановити зупинки-укриття за прикладом Харкова.

Повідомлялося, що тимчасові укриття за кошти міського бюджету встановлять на 34 зупинках в Миколаєві. Перелік адрес за посиланням.

Укриття, які планують незабаром встановити на зупинках в Миколаєві, будуть більшими та міцнішими за те, яке змонували у Корабельному районі,  розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, у Корабельному районі Миколаєва поблизу зупинки громадського транспорту 22 вересня встановили залізобетонне укриття. Це подарунок місту від одеського бізнесмена Анатолія Редера.

Внаслідок удару по цій зупинці 29 липня загинули восьмеро людей, ще понад десятеро отримали поранення різного ступеню важкості. 

Читайте також: