• субота

    5 жовтня, 2024

  • 24.4°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 24.4° Переважно ясно

У Миколаєві судитимуть колаборантку, яка здавала ворогу позиції ЗСУ

В Миколаєві колаборантка повідомляла росіянам інформацію про позиції Збройних сил України та виправдовувала збройну агресію Росії проти України.Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

За даними слідства, упродовж липня-вересня 2022 року жінка збирала інформацію про рух та розташування підрозділів і військової техніки ЗСУ на території Миколаєва та області, а також інформацію про наслідки обстрілів військовими РФ міста. Зібрану інформацію жінка відправляла через телеграм-канал антиукраїнської спрямованості.

— Крім того, у цьому телеграм-каналі колаборантка поширювала інформацію, яка виправдовує, визнає правомірною збройну агресію Росії проти України. У ході обшуку за місцем проживання жінки було вилучено докази, що підтверджують збір та передачу вищезазначених даних, – повідомили в прокуратурі.

Правоохоронці затримали жінку у порядку статті 208 КПК України. Миколаївською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колаборантки за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух та розташування підрозділів Збройних Сил України, а також за фактом виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії Росії проти України (частина 3 статті 114-2, частина 1,частина 3 статті 436-2 КК України).

Наразі фігурантка справи перебуває під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Миколаївській області.

Нагадаємо, що Приморський районний суд Одеси на «таємному» засіданні розгляне матеріали у справі про державну зраду, вчинену екс-очільником Миколаївської окружної прокуратури Геннадієм Германом в період воєнного стану. Він коригував вогонь по Миколаївській ОДА.

Нагадаємо, вранці 29 березня російські військові ракетою влучили в дев’ятиповерхову будівлю Миколаївської ОВА. В результаті була зруйнована її центральна секція з дев’ятого по перший поверхи. Тоді у ДСНС повідомили про 12 загиблих і 33 поранених. Пізніше місцева влада повідомила, що кількість загиблих зросла до 28.

Читайте також: