• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.4°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.4° Ясне небо

Замазєєва: європейські чиновники націлені самостійно проводити тендери по відбудові Миколаєва

Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва розповіла, що партнери з Данії будуть самостійно організовувати тендерні процедури, щоб виключить будь-які корупційні ризики при відбудові міста.

Про це вона розказала в коментарі «НикВести».

Ганна Замазєєва підкреслила, що данці планують відкрити офіс з представниками європейських компаній — вони будуть займатися проведенням всіх тендерних процедур. Виконавча влада міста та області буде лише надавати проекти для відбудови та визначати їх пріоритетність.

— Фактично місцеве самоврядування і органи місцевої влади не будуть брати участь у використанні коштів, проведенням тендерів займатимуться європейські чиновники. Це була пропозиція, здається, антикорупційної ініціативи. Фактично, ми будемо надавати проекти та їх пріоритетність. Наприклад, вони нам не дають кошти, а дають для ДСНС машини для розбору завалів, але це не кошти, – зазначила вона. 

На питання журналіста про те, чи будуть мати змогу українські компанії брати участь в  європейських тендерах голова облради відповіла, що наразі це питання ще не вирішено. 

— Ще не знаю, я ж все ж таки представник місцевого самоврядування. Але, точно знаю, що вони (європейські партнери, – прим.) заявляли в Офісі Президента, що хочуть повністю контролювати використання коштів та планують це проводити самостійно. Ми точно знаємо, що тендерні процедури хотіли проводити вони, які будуть умови участі у тих тендерах, що будуть оголошувати данці, я ще не знаю. Сподіваюсь, що найближчим часом у нас відбудеться зустріч з головою Нацбанку України, де ми обговоримо основні моменти подальшої співпраці і виділення коштів для наших представників бізнесу для відновлення роботи і створення нових робочих місць, – резюмувала Ганна Замазєєва. 

Нагадаємо, минулої п'ятниці, 13 січня, в Миколаєві відбулася зустріч представників Данії та України з приводу планування подальшого відновлення міста.

Зокрема, стало відомо, що в рамках співпраці по відновленню Миколаєва міська влада запропонує Данії взяти на себе реалізацію проектів по відбудові травматологічного пункту Лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) та будівлі Першої української гімназії імені Миколи Аркаса, які були зруйновані внаслідок російських обстрілів.

Крім того, Олександр Сєнкевич сподівається, що відновлення Миколаєва під патронатом Данії почнеться вже в 2023 році.

Читайте також: