• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

«Те, що я бачив, вразило мене та мою команду», — данський міністр про руйнування в Миколаєві

Міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен запевнив, що миколаївці мають надійного друга в обличчі його країни. Він відзначив, що руйнування міста, спричинені російськими обстрілами вразили його та команду.

Про це він сказав у коментарі кореспонденту «НикВести».

Ден Йоргенсен

— Я збираюсь відвідати деякі конкретні проекти, і подивитися різні частини міста, але вже те що я знаю з моїх розмов з мером та те, що я бачив, очевидно вразило мене та мою команду. Ми знаємо, що містяни переживають дуже важкі часи. І для мене це лише підкреслює як сильно потрібна допомога, співпраця та партнерство, ви можете бути впевнені, ви маєте надійного друга в Данії, — відзначив Ден Йоргенсен.

Ден Йоргенсен у Миколаєві, фото: Миколаївська міськрада

Нагадаємо, Ден Йоргенсен, який нещодавно відвідав Миколаїв, розповів, чому його країна відгукнулася на пропозицію президента Володимира Зеленського та вирішила допомогти у відновленні нашого міста.

Як відомо, наприкінці березня президент України виступив перед парламентом Данії Під час звернення він розповів про ракетний удар по Миколаївській ОВА та запропонував Данії взяти участь у відновленні міста після війни.

Через кілька тижнів Данія відгукнулася на пропозицію президента Володимира Зеленського та погодилася допомогти Україні з відновленням Миколаєва. Відповідну заяву зробила прем'єр-міністр Метте Фредеріксен.

У п’ятницю, 13 січня, в Миколаєві відбулася зустріч представників Данії та України з приводу планування подальшого відновлення міста. Міністр у справах міжнародного розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Ден Йоргенсен відзначив, що його країна зробить усе необхідне для відновлення Миколаєва.

Читайте також: