• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.7°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.7° Мінлива хмарність

Миколаївський депутат пропонує добудувати багатоповерхівку на площі Перемоги аби забезпечити військовослужбовців житлом

Депутат Миколаївської міської ради Евген Прудник запропонував добудувати багатоповерхівку на площі Перемоги та в подальшому за кошти міського бюджету придбати квартири для військовослужбовців Миколаївського гарнізону.

Таку пропозицію Евген Прудник зробив у вівторок, 31 січня, в ході засідання сесії Миколаївської міської ради, пишуть «НикВести».

Депутат вважає, що якщо міська влада добудує багатоповерхівку на площі Перемоги, таким чином вона може вирішити відразу два питання: придбає житло для військовослужбовців, а також в центрі міста зникла б недобудова. 

— Коли ми приймали програму щодо житла для військовослужбовців, їдучи містом я побачив, що у нас є 16-ти поверхова недобудівля на площі Перемоги. Наскільки мені відомо вона знаходиться в фонді держмайна. Чи можливо розглянути таку можливість, якщо технічний стан будівля дозволяє її добудувати. Можливо управління капітального будівництва Миколаївської міської ради могло добудувати цю будівлю, щоб вона стала придатною до проживання. Таким чином ми б розв'язали два питання і житло для військовослужбовців і в центрі міста зникла б така недобудова, – сказав Евген Прудник.

Міський голова Олександр Сєнкевич погодився з думкою депутата, додавши, що така «розвалина», яка розташована майже біля залізничного вокзалу, складає погане уявлення про Миколаїв. Але розпочати роботи по закінченню будівництва цієї багатоповерхівки неможливо, через затвердження нових будівельних норм та судові процеси. 

— Я займався цим питанням (початком ремонтних робіт у недобудові на площі Перемоги, – прим.) там були судові процеси, через банкрутство одно із миколаївських підприємств та неможливість здати за сучасними нормами цю будівлю в експлуатацію згідно з ДБН і так ділі. Можливо буде якась амністія після війни до подібних забудов. Я підготую цю довідку, в будь-якому разі ви праві, таке «уродство», яке стоїть посередині міста з забитими фанерою вікнами, ще до воєнного часу, це просто позорище, особливо коли люди приїжджають з залізничного вокзалу і бачать неохайний ринок і таку розвалину, вони одразу складають уявлення про місто Миколаїв, як про незрозуміле, – додав Олександр Сєнкевич. 

Також на сесії міськради стало відомо про те, що в Миколаєві не лишилося вільних земельних ділянок, а в черзі на їх отримання стоять тисячі учасників російсько-української війни з 2014 року. Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич запропонував Кабміну видавати ветеранам російсько-української війни гроші замість землі.
 
Нагадаємо, що в Миколаєві прийняли програму забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону на 2023-2025 роки. Подавати кандидатури військовослужбовців будуть командири військових частин. Погоджувати їх також буде начальник Миколаївського гарнізону.

Прогнозується, що громада Миколаєва у 2023 році отримає 3,9 мільярда надходжень ПДФО, більшу частину з яких становитиме податок із виплат військовим — 2,4 мільярда. 

Читайте також: