• середа

    2 жовтня, 2024

  • 19.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.1° Мінлива хмарність

Рада забрала мандат у миколаївського нардепа від «ОПЗЖ» Волошина та ще двох його колег

У п'ятницю, 24 лютого, Верховна Рада достроково припинила повноваження народних депутатів від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» Олега Волошина, Наталії Королевської та Юрія Солода

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

За позбавлення мандата Наталії Королевської проголосували 332 депутати, Юрія Солода — 325, Олега Волошина — 330.

Нагадаємо, у січні миколаївський народний депутат України від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» Олег Волошин подав заяву про складання депутатських повноважень.

Як відомо, Олег Волошин родом із Миколаєва, раніше він виступав за економічну співпрацю між Україною та Російською Федерацією та  був заступником голови комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу.

Слід зазначити, стаття 81, пункт 4 Конституції передбачає позбавлення мандату у разі припинення громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України.

10 лютого Олегу Волошину повідомили про підозру у державній зраді. В СБУ вважають, що Волошин цілеспрямовано маніпулював суспільною думкою українців в інтересах Росії. У своїх виступах та інтерв’ю нардеп подавав викривлену інформацію про військово-політичну та соціальну сферу України.

Читайте також: