• середа

    2 жовтня, 2024

  • 19.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.1° Мінлива хмарність

Миколаївського нардепа від ОПЗЖ позбавлять мандату за наявність російського паспорта, — ЗМІ

Миколаївського народного депутата України від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» Олега Волошина достроково позбавлять мандату, через наявність російського паспорта.

Про це пише видання LB.ua з посиланням на джерела в парламенті. 

Як відомо, Олег Волошин родом із Миколаєва, раніше він виступав за економічну співпрацю між Україною та Російською Федерацією та  був заступником голови комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу.

Слід зазначити, стаття 81, пункт 4 Конституції передбачає позбавлення мандату у разі припинення громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України.

Також Верховна Рада достроково позбавить мандату ще трьох нардепів від партії ОПЗЖ. 

— Найближчим часом очікуємо на новий Указ (президента) про позбавлення українського громадянства декількох нардепів Верховної Ради від колишньої фракції ОПЗЖ. На підставі наявності у них російських паспортів, – зазначило джерело.

За його словами, йдеться про наступних депутатів:

  • Олександр Пономарьов;
  • Наталія Королевська;
  • Юрій Солод;
  • Олег Волошин.

— Далі – за планом голосування у парламенті за дострокове припинення їх повноважень, як це вже було у січні, – прогнозують у Верховній Раді.

Під час засідання 13 січня Рада проголосувала за дострокове припинення повноважень народних депутатів Андрія Деркача, Віктора Медведчука, Тараса Козака та Рената Кузьміна.

У 2019 році в Коментарі «НикВести» нардеп Олег Волошин заявляв, що поведе ОПЗЖ на місцеві вибори в Миколаєві: «За мною закріплена Миколаївська область, ми відбудовуємо нову партійну структуру, яка буде грати ключову роль на місцевих виборах в Миколаєві. Ми будемо боротися за крісло мера. Миколаїв для мене рідне місто там в мене мама і бабуся живуть». 

Коли кандидат від ОПЗЖ Володимир Чайка програв місцеві вибори у 2020 році, Олег Волошин звинуватив «НикВести» в тому, що дані їх екзитполу «нахабно спів впали з результатами  виборів». Його колега по ОПЗЖ Ілля Ківа також закликав не вірити виданню «НикВести». 

Читайте також: