• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 16.1°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.1° Переважно ясно

Закупівлю генераторів мерією Миколаєва перевіряють СБУ, прокуратура та поліція

Приблизно через тиждень має закінчитися перевірка закупівлі генераторів управлінням з питань надзвичайний ситуацій та цивільного захисту Миколаївської міськради.

Про це повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич в інтерв’ю телеканалу «МАРТ», пишуть «НикВести».

— Наскільки мені відомо, перевірка має закінчитися наприкінці наступного тижня, — сказав він.

Раніше «Наші гроші» повідомили, що управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради 6 лютого без торгів замовило компанії «Даріоз Опті» генераторів на 11,74 мільйона гривень. При цьому деякі з позицій, відповідно до договору, коштують набагато дорожче, нім на ринку.

Олександр Сєнкевич додав, що як мінімум неправильно порівнювати ціни в інтернеті з цінами на державні закупівлі та відзначив, що генератори, які можна знайти в інтернеті мають менші потужності, ніж придбані управлінням (про що вказувалося у матеріалі «Наші гроші», — прим.).

— Сьогодні з цього приводу працюють і прокуратура, і СБУ, і слідче управління поліції. Всі займаються цим питанням, вивчають цю закупівлю. Найголовніше, що я можу сказати — потрібно перевіряти не сайти об’яв персональних, Миколаїв же не єдине місто, яке купляло дизель-генератори, таких об’яв сотні на «Прозорро». Треба дивитися в той проміжок часу на генератори з такою потужністю, кількістю фаз, тим же типом палива, — сказав мер.

Він також додав, що необхідно звертати увагу на дату закупівлі, адже в деякі місяці під час високого попиту ціни на генератори також були відповідні.

Нагадаємо, що після публікації матеріалу, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич доручив провести внутрішню перевірку щодо закупівлі та тимчасово відсторонив начальника управління Олександра Герасименю.

Читайте також: