• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.6° Похмуро

До відкриття у найближчі місяці готові 17 дитсадків Миколаєва

У Миколаєві планують відкрити для відвідування близько 27 дитячих садочків, але тільки після ремонту у підвальних приміщеннях, які слугуватимуть захисними спорудами.

Начальниця управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко в програмі «Діалог» розповіла, що наразі дитячі садочки готуються приймати дітей. Наразі вже готові до відкриття у найближчі місяці 17 садків, ще близько десяти на стадії ремонту.

— У нас серед закладів дошкільної освіти десь 17 садків, що ми визначили, що будемо готувати на відкриття травень-червень. Знов ж таки, вони будуть відкриватися, коли буде зроблено ремонт захисного укриття і буде прийнято комісією. Потім серед закладів дошкільної освіти передбачається ремонт ще декількох укриттів. Тому по ремонтах та будівництві, ми плануємо вийти на 27 закладів дошкільної освіти з укриттями. Але це там де є можливість ремонтувати, — говорить вона.

Ганна Личко зазначила, що вимоги до захисних споруд високі, тому без їх дотримання заклади не зможуть працювати. Також у місті є садки, у яких підвальні приміщення зовсім відсутні.

— Є заклади дошкільної освіти де нам немає що ремонтувати через відсутність таких підвальних приміщень. Також є категорія закладів, де у підвальному приміщенні немає другого виходу. Втручання у несучі конструкції — це капітальний ремонт. Це питання вивчається, — додала вона.

Раніше повідомлялося, що управління освіти Миколаївської міської ради збирається облаштувати укриття в пʼяти дитячих садочках та одному ліцеї міста. На ці роботи загалом планується витратити понад 7,5 мільйонів гривень.  

Також повідомнялося, що влада Миколаєва планує вже у травні 2023 року відкрити по одному дитячому садочку у кожному районі міста. Для цього там облаштують сховища.

Нагадаємо, що у підвальному приміщенні Вознесенського закладу дошкільної освіти №1 «Гвоздичка» облаштують укриття для дітей та працівників. Замовлено будівельні роботи на 379 337 тисяч гривень.

Читайте також: