• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

«Іноді краще жувати, ніж говорити», — Сєнкевич про звинувачення аудиторів в бік «Миколаївелектротрансу»

Мер Олександр Сєнкевич вважає, що держаудитори, які звинуватили комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» у розтраті грошей на укриття, діяли непрофесійно та зашкодили репутації міста в очах іноземних партнерів.

Про це він сказав в інтерв’ю ТРК «МАРТ», пишуть «НикВести».

Мер також повідомив, що комунальне підприємство виграло один з судів проти аудиторів.

— Держаудитслужба заходить на підприємство «Миколаївелектротранс» і починає одразу після виходу з нього публікувати, що «втрати нанесло підприємство, вкрали» і так далі. Це, звичайно, розповсюджують всі, і наші партнери питають: «А як же ж так?». По факту сьогодні декілька кейсів, по яких йдуть суди. І суд першої інстанції по паливу «Миколаївелектротранс» виграв. Звичайно, що Держаудитслужба може подати апеляцію. Але я вважаю, що коли вина доведена, є інформація не просто зі ЗМІ, а є доведені факти, тоді про це треба говорити, а не коли хтось щось запідозрив, — сказав Олександр Сєнкевич.

Міський голова підкреслив, що вчинки Держаудитслужби вплинули на репутацію Миколаєва в очах партнерів.

— Все це робиться дуже непрофесійно. Виходить керівник обласної Держаудитслужби, називає якісь цифри, яких в реальності не було. Називає цифру, хоча насправді у два рази менша сума грошей була використана з бюджету на закупівлі. Іноді краще жувати, ніж говорити. Тому хай роблять свою роботу і пам’ятають, що вони не інформагентство, а аудиторський орган, який повинен проводити роботу скрупульозно, доводити до логічного кінця, а потім розповідати про результати, — резюмував мер.

Нагадаємо, що начальник Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області Денис Яковлєв заявив, що комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» нібито заплатило понад 30 мільйонів за встановлення укриттів на зупинках, хоча встановлено було сховищ на суму 15,3 мільйона.

Також в травні цього року Держаудитслужба заявила, що «Миколаївелектротранс» переплатило за мобільні бомбосховища на зупинках громадського транспорту 5 мільйонів 834 тисячі 270 гривень.

На комунальному підприємстві «Миколаївелектротранс» запевнили, що вони не допускали порушень на 5,8 мільйона гривень під час закупівлі мобільних бомбосховищ на зупинках громадського транспорту. Директор підприємства Юрій Сметана вважає, що аудитори надали такі висновки спеціально для дискредитації місцевої та обласної влади.

В «Миколаївелектротранс» назвали маніпулятивними заяви Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області про перерахунок підряднику 30 мільйонів гривень за зупинки-укриття.

Зазначимо, що згідно з відкритими джерелами, «Миколаївелектротранс» заключило договір з підрядником ТОВ «ІБФ «Елітмайстер» на суму 15 мільйонів 338 тисяч 142 гривні 40 копійок. Така сума була перерахована підприємству за 14 укриттів.

Спочатку планувалося встановити 34 сховища. Однак після звільнення правобережної Херсонщини інтенсивність обстрілів Миколаєва значно знизилася, тож потреба в додаткових укриттях зникла. Більше, згідно з відкритими даними, «Миколаївелектротранс» торгів не оголошував і договорів на придбання сховищ не укладав.

При цьому представники Південного офісу Держаудитслужби двічі не з’явилися на бюджетну комісію Миколаївської міськради, де обговорювали ситуацію з комунальним підприємством «Миколаївелектротранс», що стосується укриттів.

 

Читайте також: