• четвер

    12 вересня, 2024

  • 21.8°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 12 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 21.8° Слабкий дощ

Миколаївська облрада планує «списати» з балансу інфекційної лікарні новий операційний стіл вартістю в ₴76 тис.

Ілюстраційне фото

З балансу миколаївської інфекційної лікарні планують «списати» операційний стіл 2018 року вартістю 76 тисяч гривень. Виконуючий обов'язки головного лікаря Олександр Ігнатенков заявив, що не подавав його до списку списаного майна.

Відповідний проект рішення виноситься на розгляд сесії Миколаївської обласної ради, пишуть «НикВести».

Зокрема під час засідання комісії Миколаївської обласної ради з питань охорони здоровʼя, яка відбулась 4 грудня, депутатка Світлана Федорова, яка до 2021 року була керівником обласної інфекційної лікарні, зазначила що цей стіл вона особисто придбала у 2019 році та він був навіть не розпакований. 

— В документі про списання я знайшла питання про операційний стіл, який я особисто, як головний лікар, придбала у 2019 році і чогось його списують. Дуже гарний був стіл, ніхто його навіть не розпаковував, він стояв новий в реанімації, – повідомила вона. 

Згідно проекту рішення вказується, що операційний стіл зношений на 67,5%. Окрім, операційного столу до списання з балансу комунального некомерційного підприємства «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» входять: апарат ШВЛ 2012 року випуску, апарат УЗД 1989 року, концентратор кисневий 2020 року, два кисневих концентратори 2004 року, апарат ШВЛ 2009 та 2004 року. 

Депутатка Світлана Федорова зазначила, що перед засіданням комісії телефонувала виконуючому обов'язки головного лікаря інфекційної лікарні Олександру Ігнатенкову, який визнав, що не подавав заяву на списання цього операційного столу. 

Перед засіданням я зателефонувала виконуючому обов'язки головного лікаря «Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб», і завідувачу реанімації. Вони мені сказали, що не подавали цей стіл на списання і не знають чому цей він там вказаний. Тому треба ретельно вивчити, що списують та можливо це помилково, – сказала вона. 

У зв'язку з цим депутати погодили винесення проекту рішення на засідання сесії Миколаївської обласної ради за умови додаткового вивчення аби встановити чи була ця інформація помилково внесена до проекту рішення.

Проте, у понеділок, 11 грудня, на сайті Миколаївської обласної ради було опубліковано цей проект рішення у первинній редакції, де зокрема до списання запланований операційний стіл. 

Нагадаємо, що постійна депутатська комісія Миколаївської обласної ради з питань соціальної політики та охорони здоров’я відмовилася розглядати та зняла з порядку денного проект рішення щодо призначення Олександра Пліткіна на посаді директора КНП «Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня».

Раніше, Миколаївська обласна рада включила у перелік об’єктів приватизації будівлю колишньої дитячої інфекційної лікарні.

Зазначимо, що у червні 2020 року обласна рада погодила передачу цієї будівлі у державну власність до сфери Міністерства освіти та науки МОН з подальшим закріпленням оперативного управління за Чорноморським національним університетом імені Петра Могили.

Читайте також: