• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.2° Ясне небо

Соратник Медведчука у Миколаєві Невінчанний втік з України

Максим Невінчанний, фото із соцмереж

Депутат Миколаївської міської ради Максим Невінчанний, обраний від уже забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя», втік із України та почав активно критикувати владу у соцмережах.

Про це повідомляють «НикВести».

Починаючи з 9 серпня, на своїй сторінці у Facebook Максим Невінчанний почав активно писати пости з критикою державної влади в Україні. До цього, від початку повномасштабного вторгнення РФ до України Максим Невінчанний не публікував нічого у своїх соцмережах.

Зазначимо, що користувачам Facebook в Україні особиста сторінка Максима Невінчанного недоступна.

У своїх публікаціях Максим Невінчанний називає українську владу «Зе-режимом» і вважає, що зміна державної влади покладе край війні. Зазначимо, що такі заяви фактично дублюють риторику кремлівської пропаганди.

Мета зміни влади в Україні у кремлівських ЗМІ з'явилася у липні. 24 липня російський міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що Росія допомагає «українському народу позбутися абсолютно антинародного та антиісторичного режиму», про що повідомив ТАСС.

«Ви вважаєте, що люди не бажають зміни режиму, як і я? Або вони не розуміють, що чим довше Зе-режим зберігається, тим більше буде руйнувань і смертей. Зе (Володимир Зеленський, - прим.) приносить у жертву міста та солдатів, щоб довше побути у кріслі. А якщо принести в жертву Зе-режим, то збережуться і люди, і інфраструктура», - написав Максим Невінчнаний у коментарях до однієї зі своїх публікацій.

Також на своїй сторінці він активно просуває ідею про те, що мати змогу виїхати з України мають усі, у тому числі й військовозобов'язані.

«Я проти того, щоб йти до ЗСУ. Я за те, щоб усі чоловіки, котрі хочуть виїхати, змогли виїхати. Тоді Зе-режим швидше впаде і буде менше руйнувань і менше смертей. І люди зможуть повернутись додому», - написав він.

Відповідаючи на запитання у коментарях до публікацій, соратник Віктора Медведчука розповів, що виїхав із країни. Редакції «НикВести» невідомо, чи законно Максим Невінчанний перетнув державний кордон України.

«Слава богу виїхав до початку зачисток. Я втік за кордон України. Як і всі, хто мене читає та зі мною листується. Я дочекаюся падіння Зе-режиму і повернуся до себе додому, - пише Максим Невінчанний.

Таким чином, Максим Невінчанний доєднався до числа політиків, які з-за кордону чекають, коли Росія «звільнить» Миколаїв. Раніше, у 2014 році Миколаїв залишили колаборанти Микола Машкін, Лариса Шеслер, Юрій Барбашов, Андрій Дворецький, Костянтин Тістол та «народний мер» Дмитро Ніконов.

Максим Невінчанний та Віктор Медведчук

Як відомо, Максима Невінчанного у 2020 році було обрано депутатом Миколаївської міськради від партії «Опозиційна платформа - За життя» за квотою Віктора Медведчука. Він очолював територіальне відділення громадської організації «Український вибір» кума російського президента та був депутатом облради від «Опозиційного блоку» (2015 – 2020). У 2016 році Міністерство внутрішніх справ ініціювало заборону в Україні діяльності громадського об'єднання «Український вибір», ініціатором створення якого є Віктор Медведчук, стверджуючи, що це сепаратистська організація. Віктор Медведчук є кумом Президента РФ Володимира Путіна.

У травні минулого року Максим Невінчанний на сесії міськради Миколаєва виступив на захист Віктора Медведчука. Максим Невінчаний заявив, що кримінальна справа, відкрита стосовно Віктора Медведчука, є політичною. Тоді він висловив думку, що президент Володимир Зеленський переслідує опонентів.

У березні 2021 року співробітники Служби безпеки України провели обшук за місцем проживання керівника громадської організації «Український вибір» у Миколаївській області, депутата «ОПЗЖ» Максима Невінчаного.

У 2019 році СБУ обшукувала Максима Невінчанного та його помічницю Наталю Хорошевську через публікації в соцмережах карти України із зображеними на ній Кримом у кольорах російського прапора та Донбасу із символікою незаконних формувань «ДНР» та «ЛНР».

28 лютого 2022 року Максима Невінчанного виключили із фракції «ОПЗЖ» у міськраді Миколаєва.

Читайте також: