• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

На Миколаївщині судитимуть зрадника, який передавав дані про розташування позицій ЗСУ у Баштанці

На Миколаївщині судитимуть мешканця Баштанки, який здавав позиції ЗСУ ворогу та виправдовував збройну агресію РФ проти України.

Про це повідомили в прокуратурі Миколаївської області.

Слідством встановлено, що обвинувачений, не сприймаючи державну владу в Україні допомагав Росії  у веденні агресивної війни. Він збирав інформацію про місця розташування Збройних Сил України в місті Баштанка. Зібрану розвідінформацію передавав окупантам через закриті канали зв’язку у  «Telegram».

Обвинувальний  акт стосовно 42-річного чоловіка скеровано до суду  (ч.3 ст. 114-2 та ч.2, ч.3 ст. 436-2 КК України).

Нагадаємо, що 53-річній мешканці Первомайського району повідомили про підозру за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Раніше Служба безпеки України затримала ще одного коригувальника, який збирав та передавав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ у Миколаєві.

Також повідомлялося, що в Миколаєві судитимуть подружжя зрадників: жінка збирала дані про ЗСУ, вигулюючи собаку, а чоловік був правоохоронцем і шукав інформацію по телеграм-каналах.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала чоловіка, який надавав ворогу точні координати освітніх закладів Миколаєва для ракетних обстрілів, а також збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні.

Також СБУ у ході контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини затримала агента головного управління генштабу ЗС РФ. Ним виявився  мешканець Миколаївщини, який збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на південному напрямку.

Раніше у Миколаєві Служба безпеки України затримала учасників агентурної мережі Росії, які готували умови для проникнення ворожих диверсійно-розвідувальних груп до міста.

Читайте також: