• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 20°
    Легкий дощ

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20° Легкий дощ

Миколаїв отримав п'ять реанімобілів від бренду «Олідетрим»

П'ять реанімобілів, оснащених спеціальним медичним обладнанням, отримав Миколаїв від бренду «Олідетрим», який зібрав 3,7 мільйона гривень завдяки Всеукраїнському проєкту «Підтримай себе — підтримай Україну».

Про це повідомили організатори проєкту.

За шість тижнів українці придбали 27 тисяч 872 упаковки вітаміну D3 «Олідетрим 2000». Згідно з умовами проєкту, 50% коштів від продажу кожної упаковки препарату було перераховано на закупівлю медичних транспортних засобів, які організатори додатково оснастили дефібриляторами, апаратами штучної вентиляції легень, моніторами пацієнта тощо.

Сьогодні тисячі лікарів працюють у найгарячіших точках країни, як-от Миколаїв, де натепер найбільша потреба в рятівних транспортних засобах.

Директорка міської лікарні №5 Олена Терентьєва зазначає, що автомобільний парк медичної установи не оновлювався протягом останніх десятків років, і машини там життєво необхідні.

— З урахуванням специфіки закладу та викликів сьогодення нині частіше виникає необхідність перевезення хворих, які перебувають у важкому та вкрай важкому стані. Швидке перевезення пацієнта рятує життя, оскільки здійснюється з метою транспортування його до того місця, де він зможе отримати спеціалізовану допомогу. Головне — це можливість продовження лікувальних заходів та повноцінної реанімації в салоні, — підкреслює вона.

На сьогодні автівки вже прибули в місто-герой та їх передано до міської лікарні №5. Медичні працівники в прифронтових містах справжні герої, які, щоденно ризикуючи власним життям, допомагають іншим, залишаючись вірними покликанню. 

Приєднався до заходу передачі реанімобілів лікарні і голова  Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім. Він зауважив, що реанімобілі — це найбільш гостра потреба міста зараз, адже машини постійно виходять з ладу та втрачаються. Також, за словами Кіма, Миколаєву потрібні засоби індивідуального захисту, зимова гума та вантажівки.

Реанімобілі є надважливою складовою медичної допомоги. Водночас, за даними Міністерства охорони здоров'я України, за останні 6 місяців із ладу виведено близько 90 автомобілів екстреної медичної допомоги, ще 241 втрачено.

Організатори вдячні кожному, хто долучився до Всеукраїнського проєкту «Підтримай себе — підтримай Україну», придбав для себе та родини корисний вітамін D3 і зробив власний внесок у допомогу країні.

Раніше повідомлялося, що працівники Теруправління ДБР Миколаєва спільно з Благодійним фондом «Милосердя та здоров'я» і бельгійською організацією «Be for Ukraine» передали Миколаївській лікарні швидкої допомоги медикаменти та укомплектований реанімобіль для порятунку та перевезення хворих.

Читайте також: