• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 11.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 11.5° Ясне небо

«Поки тримаємося…», — колаборант Стремоусов записав відео з Херсону на фоні пакунків зі своїми речами

Призначений росіянами заступник голови окупаційної «адміністрації» Херсонщини Кирило Стремоусов розповів, що ситуація в Херсоні «поки що стабільна».

При цьому відео він записав сидячі у своїй машині, набитій пакунками з речами.

Розповідаючи про те, як у окупантів все добре в Херсоні, колаборант кілька разів повторив словосполучення «поки що».

— Ситуація, як і раніше, стабільна. Поки все в порядку. Життєзабезпечення міста на нормальному рівні. На лінії фронту поки без змін. Чутно бої десь там далі. Спроби нацистів прорватися є, вони не лишають такої можливості. Але поки все під повним контролем, — сказав він.

Колаборант рекомендував жителям Херсону та правобережної частини області «евакуюватися» на лівий берег. Також він підтвердив обстріл будівлі захопленої окупантами Голопристанської адміністрації.

— Поки тримаємося, все під контролем, але я дуже прошу мешканців Херсону евакуюватися на лівий берег, — додав він.

Нагадаємо, російські окупанти використовують Генічеськ, який розташований у Херсонській області біля Криму, як базу для навчань мобілізованих військових, стверджує депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Раніше повідомлялося, що в Україні лише за одну добу відкрито 71 кримінальне провадження щодо воєнних злочинів Збройних сил Російської Федерації на території тимчасово окупованої Херсонської області.

Також повідомлялося, що російські війська зараз зосереджені на побудові захисних споруд на лівобережжі Херсонщини, зокрема і в Новій Каховці.

Читайте також: