• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 20°
    Легкий дощ

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20° Легкий дощ

В ОК «Південь» вважають, що зникнення прапора РФ з Херсонської ОДА може бути провокацією

Окупанти можуть готувати провокації у Херсоні та області. Саме тому з будівлі Херсонської ОДА міг зникнути російський прапор.

В цьому впевнена начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

В ефірі телемарафону вона попередила, що російські військові у Херсоні готуються до наступу ЗСУ, тому планують провокації. Зокрема, окупанти перевдягаються у цивільну форму.

Наталія Гуменюк зазначила, що зникнення російського триколору з будівлі Херсонської ОДА теж може бути частиною плану росіян.

— Це певні провокації для того, щоб створити враження, що населені пункти залишені, що захід в них безпечний. Але з огляду на те, що вони готувалися до вуличних боїв, як вони розташовують свої підрозділи, ми усвідомлюємо заплановану тактику дій. Не варто поспішати радіти, треба розуміти, що гібридна війна передбачає і ось такі інформаційні вкиди, атаки, — пояснила вона.

Гуменюк додала, що подібні провокації вже відбувалися у Херсоні. Окупанти намагалися створити враження, що нібито українські війська обстрілюють цивільне населення.

Раніше повідомлялось, що у Херсоні з будівлі обласної державної адміністрації зник прапор Російської Федерації.

Також повідомлялося, щло російські окупанти залишили свої блокпости у Чорнобаївці, Степанівці та Білозерці Херсонської області.

В свою чергу призначений росіянами заступник голови окупаційної «адміністрації» Херсонщини Кирило Стремоусов розповів, що ситуація в Херсоні «поки що стабільна».

Читайте також: