• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Мін дуже багато, — Кухта сумнівається, що аграрії на весні зможуть працювати поблизу Снігурівки

Звільнені території колишнього Снігурівського району дуже сильно заміновані. Голова місцевої військової адміністрації Іван Кухта не впевнений, що сільгоспугіддя поблизу Снігурівки встигнуть розмінувати до весни.

Про це він сказав в інтерв’ю ТРК «НІС-ТВ».

— Я не можу сказати, скільки їх (вибухонебезпечних предметів, — прим.), але їх дуже багато. Станом на вівторок (22 листопада, — прим.) було знайдено 344 вибухонебезпечних предмети, пройдено десь 21-22 гектари. Це під’їзди до Снігурівки разом з інфраструктурними об’єктами, — сказав Іван Кухта.

Голова Снігурівської ВА додав, що місцева влада працює над тим, щоб залучити більше саперів. Однак чи буде така можливість, поки невідомо.

— Зараз працюють, щоб залучити ще більше бригад ДСНС за можливості, ми просимо, щоб їх кількість збільшили. Але, я думаю, що прилегла до Снігурівки територія з боку Баштанки та Березнегуватого… Я не певен, що на весну аграрії зможуть зайти і працювати на своїх землях, — відзначив він.

Розмінування звільнених територій. Фото: ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Нагадаємо, у Снігурівці Миколаївської області, яка 8 місяців знаходилась під російською окупацією, наразі залишилась третина населення. Чисельність наявного населення у Снігурівці станом на 1 січня 2022 року складала 12045 осіб.

Раніше повідомлялось, що голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта розповів про те, що через зруйновані росіянами мостові переходи на Снігурівщині ускладнена робота з доставки гуманітарної допомоги до сіл району.

Також відомо, що наразі у Снігурівці та 20 селах, що входять до об’єднаної територіальної громади, відсутнє електропостачання через зруйновані внаслідок обстрілів лінії електропередач. Все працює завдяки електрогенераторам, в тому числі й водопостачання у Снігурівці.

Читайте також: