• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 21.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21.8° Мінлива хмарність

«Собака померла в мене на руках», — миколаївська волонтерка розповіла про життя притулку для тварин в Лупарево під час війни

Миколаївська волонтерка розповіла, як змінилося життя притулку для тварин в Лупарево під час повномасштабної війни.

В сюжеті телеканалу «Суспільне. Миколаїв» йдеться про родину Волкових, яка 10 років тому облаштувала притулок для тварин у власному будинку. 

За словами господарки Ольги, притулок облаштували за власні кошти – побудували будинки, вольєри та місця для вигулу. Розпочалося все з кота Семена.

– Ми знайшли його маленьким котиком. Його знайшла наша собака біля річки. Ми Семена дуже любимо, і він нас любить, – говорить Ольга Волкова.

Ольга розповідає, що наразі в притулку проживає 40 собак та 30 котів. А також понад 10 риб та єнот, яких утримувачі притулку врятували після 24 лютого.

– Ми знайшли покинутий будинок у Первомайській області та переїхали туди. Забрали з собою всіх тварин. Дорогою також підбирали покинутих. Перевозили по-трохи машиною. У нас із причепа була власноруч зроблена будка, – розповідає утримувачка притулку.

Ольга розповідає, що жити в будинку, де відсутні блага цивілізації було вкрай непросто. Тому прийняли рішення повертатися додому. Внаслідок обстрілів деякі тварини загинули. Уламки від снарядів пошкодили вольєри.

– Коти спокійніше витримували вибухи, а собачки дуже боялися. Старенькі собаки вмирали від розриву серця. Одна собачка отримала осколкове поранення. Вона померла в мене на руках. Мілочка була дуже доброю собакою. Дуже шкода, – пригадує Ольга.

До повномасштабного вторгнення в притулку проживало понад сто тварин.

Нагадаємо, у Миколаєві хочуть відловлювати безпритульних тварин. А також фонд «4UA» допомагає Центру захисту тварин стерилізувати безпритульних собак.

Читайте також: