• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 17.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 17.9° Похмуро

У Миколаївській ОВА не бачать проблеми в знесенні дерев при реконструкції водогону: «Треба посадити більше, ніж видалили»

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що не знає, чому при проведенні робіт по реконструкції водогону замість пересадки дерев, вирішили їх знести.  

Про це він розповів в коментарі виданню «НикВести». 

Нагадаємо, що мова йде про проект з реконструкції мереж «Миколаївводоканалу», яким займається обласна військова адміністрація. Фінансування йде з державного бюджету. У документах з оцінки впливу на довкілля при реконструкції водогону та дюкеру спочатку говорилося про знесення понад чотирьох тисяч дерев. Однак в Департаменті житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради пояснили, що у звіті вказана кількість дерев, які лише потенційно підпадають під знесення.

Після цього у Миколаївській ОВА зазначили, що точна кількість дерев, які необхідно видалити стане відома вже під час проведення будівельних робіт. При цьому їхня кількість не повинна перевищити  117 дерев.

Віталій Кім зазначив, що якщо згідно з проєктними роботами буде знесено близько 100 дерев, то потрібно на їх місці висадити дерев у п'ять разів більше. 

— Я не бачу ніяких проблем для того, щоб знести дерева. Чому не пересадка дерев? Не знаю, треба технологічно розбиратись. Я гадаю, якщо 100 дерев приберуть, то нічого страшного, треба просто посадити 500 нових дерев. Є норми і параметри, згідно з якими треба компенсувати зелений фонд. Треба просто посадити більше, ніж знести, – сказав він. 

Разом з тим, у Миколаївській міській раді повідомили, що ще не бачили проект проведенням реконструкції мереж водопостачання, який розробляють у облдержадміністрації. Однак мер міста Олександра Сєнкевича проінформували, що під ризик знесення підпадають 80 дерев.

Як відомо, вже розпочались підготовчі роботи з будівництва магістрального водогону для Миколаївської та інших областей, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Нагадаємо, у Миколаєві від початку війни до кінця минулого року знесено 1725 дерев. Роботи проводили три підрядні організації.м

Читайте також: