• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

У Миколаєві новий ліцей №51 побудують із трьох корпусів, також матиме бомбосховища та стадіон

У новому ліцеї №51 планують побудувати три корпуси для початкової, середньої та старшої ланок освіти. Також передбачено будівництво бомбосховищ та дитячих майданчиків.

Про це розповів заступник Миколаївського міського голови Анатолій Петров в інтерв’ю ТРК «МАРТ».

Нагадаємо, що Технічна рада при управлінні капітального будівництва Миколаївської міської ради дійшла висновку, що будівлю пошкодженого ліцею необхідно знести. Анатолій Петров зазначив, що будувати нову школу значно дешевше, ніж відновлювати пошкоджену.

Також він розповів, що у мікрорайоні Соляні школа №51 була найпотужнішою і в ній навчалося 1157 дітей. Тому зараз є потреба у новому навчальному закладі.

— За проектом планується збудувати початковий корпус, середньої ланки і старшої ланки з відповідними бомбосховищами під ними. Плюс стадіон та спортивні майданчики, повну інфраструктуру, яка б дала можливість повноцінно надавати якісні освітні послуги, — повідомив Анатолій Петров.

Будівництво навчального закладу профінансує держава. Зараз за кошти Миколаївського міського бюджету виконуються проектні роботи. Анатолій Петров додав, що запустити будівництво планується з весни 2024 року.

— Я думаю, що з весни наступного року буде запущено процес (будівництва, — прим.), — додав Анатолій Петров.

Раніше Анатолій Петров повідомляв, що проект будівництва Миколаївського ліцею №51 буде розроблений до літа 2024 року.

Нагадаємо, що на засіданні Кабміну 25 липня вирішили виділити 667,9 мільйона гривень на відновлення п’яти об’єктів у Миколаївській області. До переліку, зокрема, потрапило будівництво Миколаївського ліцею №51.

Також повідомлялося, що начальниця управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко зазначала, що для Миколаєва школа №51 має велике значення, тому її будуть відбудовувати.

При цьому Департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради замовив розробку проектно-кошторисної документації на ремонт та встановлення вікон і дверей у школі №51.

Читайте також: