• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

У роботі Kyivstar стався масштабний збій — абонентам радять скористатись послугою «Національний роумінг»

ОНОВЛЕНО 16:30 Додано офіційну позицію компанії «Київстар»

У вівторок, 12 грудня, у роботі оператора Kyivstar стався потужний збій. Користувачі заявляють про відсутність зв'язку, інтернету також не працює сайт оператора.

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

Під час спроби додзвонитися абоненти чують відповідь «мобільна мережа недоступна» також перевантажена гаряча лінія підтримки оператора, тому клієнтів просять зателефонувати пізніше.

Користувачі повідомляють, проблема виникла близько 7 ранку. «В мережі Київстару стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії вже працюють над усуненням проблеми. Приносимо абонентам вибачення за тимчасові складнощі та дякуємо за розуміння», – зазначили у компанії.

На час поки мобільний оператор Київстар недоступний, українцям пропонують скористатися національним роумінгом (послуга безкоштовна).

У параметрах мобільної мережі на гаджеті необхідно знайти пункт «ручний вибір мережі» після чого спробувати підключитися до Lifecell або Vodafone. Якщо мережа не з'явилася, потрібно спробувати вибрати інші мережі.

Пізніше у компанії пояснили, що мережа зв’язку стала мішенню потужної хакерської атаки, що спричинило технічний збій, у результаті якого тимчасово недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет.

«Для фіксації обставин та наслідків протиправних дій з втручання у діяльність мережі Київстару,  оператор залучив представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб, які наразі працюють в офісі компанії.
Станом на зараз  відомо, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. На цей час фахівці оператора працюють над усуненням наслідків хакерської атаки для якнайскорішого відновлення зв’язку та надання сервісів.
Київстар обов’язково надасть компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора», — заявили в компанії.

Нагадаємо, що у лютому 2022 року оператор мобільного зв'язку «Київстар» зазнав масштабного збою, користувачі скаржаться на відсутність зв'язку та списання коштів.

Читайте також: