• четвер

    26 вересня, 2024

  • 18.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 26 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18.1° Похмуро

Brownfield чи інноваційний простір?

Застарілий промисловий майданчик або технології для підйому економіки міста? Чи будуватимуться цивільні судна і воєнні кораблі на Миколаївському суднобудівному заводі?

Майбутнє колиски Миколаєва обговорювали на першому засіданні робочої групи у рамках проекту «Ревіталізація Миколаївського суднобудівного заводу», що реалізується ВГО «Українська асоціація центрів підтримки бізнесу» і ММР за підтримки програми ПРООН «Мери за економічне зростання».

«Ми маємо сформувати можливості для відновлення після війни. Саме такі «точки зростання» нададуть поштовх економіці Миколаєва. Важливо, що цей проєкт є часткою «Стратегії розвитку» міста, яка зараз опрацьовується. Також його враховують розробники «Майстер-плану», — вважає директорка Департаменту економіки Миколаївської міської ради Тетяна Шуліченко.

У експертну робочу групу увійшли представники суднобудування: інженери і науковці, а також архітектори, бізнесмени, чиновники.

Серед перших пропозицій експертів: технопарк і мале суднобудування, науково-дослідні установи,  IT і креативні види діяльності, повнофункціональний яхт-клуб і зона розваг, офісні і житлові будинки, музей суднобудування і зелені зони відпочинку.

Експерти зійшлися на спільній думці: трансформація заводу має відбутися за принципами збереження суднобудування та із залученням інноваційних видів діяльності на засадах «блакитної і зеленої економік».

За кілька місяців робоча група має напрацювати концепцію подальшої трансформації Миколаївського суднобудівного заводу та технічне завдання для розробки проєкту і 3D-моделі.

«Тільки мова проектів зрозуміла й нинішньому власникові підприємства — державі в особі «Укробронпрому», і потенційним інвесторам, — впевнений керівник проєкту «Портфоліо Миколаєва», виконавчий директор ВГО «Українська асоціація центрів підтримки бізнесу» Артем Ващиленко. Зі свого боку, містяни мають визначитись, що вони хочуть бачити на цій території у центрі міста».

Обговорення триває і думка миколаївців дуже важлива. Тож, долучайтеся!

Наша мета — разом будувати майбутнє міста вже зараз!

Нагадаємо, Миколаїв — місто з багатою історією та великим потенціалом для розвитку. Щоб втілити цей потенціал і забезпечити сталий розвиток міста, був запущений проєкт трансформації під назвою «Портфоліо міста Миколаєва для переходу до «блакитної економіки».

Відповідно до Закону України «Про медіа» та Закону України «Про рекламу» цей матеріал був опублікований або на правах реклами, або в партнерстві офіційного органу державної влади, муніципальної інституції, громадської організації тощо, або їх посередника з ПП “НикВести Продакшн”, яке керує онлайн-медіа “НикВести”. Зміст матеріалу є виключною відповідальністю автора в особі «Українська асоціація центрів підтримки бізнесу».

Читайте також: