• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

В Миколаєві після прильоту минулого року на Центральному міському стадіоні досі не відновили бігові доріжки

На Центральному міському стадіоні Миколаєва за півтора роки після російського обстрілу досі не відновили покриття на бігових доріжках.

Про це повідомляє кореспондент «НикВести».

Нагадаємо, 28 червня 2022 року Миколаїв зазнав ракетного удару. Ракета С-300, випущена російською армією, потрапила в газон, утворивши воронку, а також завдавши пошкодження паркану та об'єктам, що розташовані біля поля. 

Нещодавно депутат Миколаївської облради Руслан Нерода, опублікувавши відео з пробіжки на стадіоні у своїх соцмережах, звернув увагу на місцевої влади на стан покриття доріжок.

— Це наслідки влучення ракети на стадіон. Не розумію навіщо ми робимо велодоріжки, коли у нас так виглядають доріжки на стадіоні. Можна було б це також виправити, – сказав Руслан Нерода.

В коментарі кореспонденту «НикВести» директор Центрального стадіону Володимир Коссе заявив, що в цьому році роботи з відновлення покриття бігових доріжок проводитись не будуть. При цьому він підтвердив, що доріжки дійсно знаходяться в неналежному стані, тому він проситиме місцеву владу у 2024 році виділити з бюджету кошти на їх відновлення.

— Зрозуміло, що сьогодні бігові доріжки знаходяться в неналежному стані. Я не маю нічого проти, аби розпочати ремонтні роботи з відновлення, тому що на стадіоні постійно тренуються не тільки професійні спортсмени, але і містяни. Але ще триває повномасштабна війна, і не можна виключати факт того, що через обстріли Миколаєва, прильоти можуть бути в тому числі і на стадіон. Тому це двоїста ситуація. Ми плануємо на наступному році отримати кошти з бюджету на ремонт стадіону. Крім того, якщо робити нові доріжки, то за останніми стандартами, щоб можна було приймати всеукраїнські змагання. Залишати стадіон без реконструкції неможливо, адже люди постійно займаються там. Я буду просити виділити фінансування, щоб у нас були нормальні бігові доріжки, – прокоментував він.

Володимир Коссе

Володимир Коссе також додав, що від удару пошкоджень зазнали також трибуни, а на самому полі був частково випалений газон.

— На бігову доріжку на стадіону був приліт ракети С-300, вона зазнала ушкоджень. Також пошкоджень зазнало футбольне поле — на нього вибуховою хвилею впало близько 5 тисяч цеглин та уламки з вікон. Газон на футбольному полі була випалено, але ми змогли відновити його та привести до ладу. Після того, як Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич приїхав та побачив, які пошкодження завдав приліт ракети на стадіон, він заявив про необхідність відновлення бігових доріжок, – сказав він. 

Нагадаємо, що в комунальній установі «Центральний міський стадіон» збираються постригти поля та покосити траву на чотирьох стадіонах міста — вже оголосили повторний тендер на закупівлю палива.

Читайте також: