Данія допомагає Миколаєву відновити водопостачання: місту передадуть 13 насосів та 25 систем зворотного осмосу

Данські компанії допомагають Миколаївщині відновлювати роботу підприємств, які постраждали внаслідок обстрілів. Зокрема об'єкти інфраструктури, водо- та теплопостачання регіону.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.

У межах співпраці з липня 2022 року данські компанії Aarsleff та Grundfos, а також Данське державно-приватне партнерство передали Миколаївщині 16 насосів та інше обладнання, необхідне для відновлення критичної інфраструктури водопостачання у регіоні.

— Найближчим часом данські партнери планують, зокрема, передати ще 13 насосів та 25 систем зворотного осмосу, — йдеться в повідомленні.

За інформацією міністерства, за рахунок коштів на екстрене відновлення в умовах війни, від данських партнерів до Миколаєва надійшла партія будівельних матеріалів, які нині потребує місто для ліквідації наслідків російських обстрілів в умовах підготовки до опалювального періоду. Це ОSB-плити, цвяхи, електричні циркулярні пили, перфоратори та інші матеріали для аварійного ремонту систем опалення та водопостачання.

Нагадаємо, що Данія надала Миколаєву матеріали для ліквідації наслідків обстрілів. А також три мобільні котельні.

Також повідомлялося, що українські військові будуть проходити навчання з використання західних систем на территорії Королівства Данія.

Дивитись повну версію