У Миколаєві затримали відомого у кримінальних колах Шорнікова, якого підозрюють у стрільбі у бізнесмена Титова

У Миколаєві затримали фігуранта замаху на вбивство на замовлення. Чоловік є відомою особистістю у кримінальних колах.

Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції у Миколаївській області.

Раніше засудженого зловмисника затримали у понеділок, 11 жовтня. Зараз він є фігурантом кримінальних проваджень з шахрайських дій та здирництва, і звільнився з-під варти, внісши заставу. Також чоловік є відомою особистістю у кримінальних колах.

– У ході комплексу оперативно-розшукових заходів, слідчих дій та низки проведених експертиз поліцейські отримали незаперечні докази причетності 43-річного чоловіка до скоєння навесні 2020 року замаху на вбивство миколаївця, – йдеться у повідомленні.

У затриманого вилучили зброю та боєприпаси, а в ході проведених санкціонованих обшуків – мобільні телефони, банківські та сім-картки та інші речові докази, які мають доказове значення у виробництві.

Слідчі затримали зловмисника у порядку статті 208 КПК України та повідомили йому про підозру у замаху на умисне вбивство, скоєне на замовлення (частина 2 статті 15, пункт 11 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання від позбавлення волі на строк до 15 років до довічного ув'язнення. Також відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами. Найближчим часом суд обиратиме підозрюваному запобіжний захід.

Розслідування триває, поліцейські встановлюють усіх спільників затриманого та збирають доказову базу щодо замовника.

У поліції зазначили, що затримано фігуранта справи про замах, який стався 6 квітня 2020 року. Тоді до поліції надійшло повідомлення про стрілянину біля бізнес-центру на проспекті Центральному, під час якої отримав вогнепальне поранення місцевий житель.

За інформацією «Преступности.НЕТ », затриманий чотири рази судимий Володимир Шорніков, саме він здійснив стрілянину з карабіна «Сайга». Раніше повідомлялося, що Володимир Шорніков фігурує у справі про шахрайство.

Як відомо, угруповання здирників, яке ввечері 17 лютого затримали в Миколаєві, погрозами вбивства вимагало гроші для наповнення «каси» кримінальних кіл регіону. Правоохоронці задокументували факт вибивання майже 37 тисяч доларів. НикВести повідомляли, що серед затриманих опинилися рецидивіст Юрій Богомятков, який завдав 15 ножових поранень миколаївському спортсмену пауерліфтеру Владиславу Гуртовенко, Карен Саркісян, який завдав тяжкої черепно-мозкової травми відомому в усьому світі тренеру Сергію Корчинському.

У коментарі виданню НикВести Карен Саркісян заявив, що випадково опинився в одному автомобілі із затриманими у справі про вимагання для «каси криміналітету» Юрієм Богомятковим та Володимиром Шорніковим.

Дивитись повну версію