Затриманий у Миколаєві російський агент коригував ракетні удари для зриву опалювального сезону

Миколаївець, якого затримали правоохоронці, коригував ракетні удари ворога для зриву опалювального сезону.

За інформацією СБУ російський агент передавав ворогу геолокації підприємств теплопостачання у прифронтових районах.

Раніше повідомлялося, що в Миколаєві затримали 72-річного мешканця. Йому повідомили про підозру за фактом державної зради (ч.2 ст.111 ККУ).

Отримані координати загарбники планували використати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту, і таким чином дестабілізувати обстановку на південному напрямку.

У разі успішних обстрілів окупанти обіцяли своєму поплічнику грошову «винагороду».

За інформацією СБУ, миколаївця спецслужби РФ завербували після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресорів він потрапив через свої прокремлівські погляди, які поширював у своєму оточенні.

— Для виконання ворожих вказівок зловмисник здійснював фото-, відеофіксацію об’єктів з прив’язкою до місцевості. Потім передавав ці матеріали з детальним описом російському куратору через анонімний Телеграм-канал,  йдеться в повідомлені.

Встановлено, що у разі захоплення міста загарбники обіцяли йому «гарантії безпеки» від репресивних дій окупаційної адміністрації.

Нагадаємо, що співробітники СБУ затримали ще двох агентів російських спецслужб у Миколаївській області. Один них збирав і передавав росіянам інформацію про розташування та переміщення підрозділів ЗСУ по регіону.

Раніше Центральний районний суд Миколаєва обрав запобіжний захід чоловіку, який збирав інформацію про місця розташування «HIMARS» та військових складів, — йому було призначено арешт з можливістю внесення застави у майже 2,5 млн грн.

У серпні у Миколаєві повідомлено про підозру 30-річному мешканцю, який коригував ракетні удари РФ по місту.

Також у серпні контррозвідники СБУ затримали мешканця Миколаєва, який ініціативно збирав та поширював в російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ та об’єкти критичної інфраструктури у Миколаєві.

Дивитись повну версію