Публічно висловлювався на підтримку Росії: жителю Первомайська вручили підозру

В Миколаївській області 62-річному мешканцю  Первомайська вручили підозру за фактом виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомили в прокуратурі Миколаївської області.

За даними слідства, зловмисник на початку вересня 2022 року, перебуваючи на центральному ринку в Первомайську публічно висловлювався на підтримку збройної агресії РФ проти України.  

Крім того, він неодноразово заперечував збройну агресію Російської Федерації проти України, схвалював дії президента Росії та засуджував політичний та військовий спротив України.

Досудове розслідування здійснюється Первомайським районним відділом поліції за оперативного супроводу управління Служби безпеки в області. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років.

27 травня в Южноукраїнську на Миколаївщині затримано місцевого мешканця, яких прославляв дії військових РФ на території України.

Раніше повідомлялося, що 30-річний мешканець міста Миколаєва поширював у соціальних мережах та месенджерах, які адмініструють російськими спецслужбами, інформацію про точне місце росташування позицій українських військових. За це йому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Раніше контррозвідники СБУ затримали мешканця Миколаєва, який ініціативно збирав та поширював в російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ та об’єкти критичної інфраструктури у Миколаєві.

Також в Миколаєві затримали та повідомили про підозру 25-річному мешканцю, який передавав російським військовим дані про розташування підрозділів Збройних Сил України.

Раніше голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що миколаївці відмовляються брати запропоновані ним 100 доларів, передаючи інформацію про корегувальників вогню росіян.

Дивитись повну версію