Екзотичні смаколики з Тилігулу: на Миколаївщині працює равликова ферма поєднана з кафе

Ферма «Равликовий Рай» розташована в селі Українка біля Тилігульського лиману. Популярна локація є однією з найбільших на півдні України і єдиною поєднаною з кафе.

Про це повідомляє кореспондент «НикВести».

За словами керівника ферми Олександра Піщаного, ферма існує вже декілька років. 

— У нас запущено малька на 2 тонни. Для потреб кафе вистачає, а у майбутньому ми будемо розвивати ферму для експорту равликів, — розповідає він.

Як зазначає Олександр Піщаний, з метою збереження та стимулювання розмноження равликів на фермі створено особливі умови, близькі до природних. Крім того, перед подачею равлика на стіл він проходить тривалий механізм обробки: здійснюється сортування, очищення равликів від нутрощів, дезінфекція мушлі, а згодом і підготовка самого напівфабрикату.

— У перероблення також входить те, що ми равлика варимо, очищаємо його, після цього варимо філе, мушлю промиваємо та варимо у соді, а потім сушимо у духовці. Потім починається процес фарширування, після чого ми заморожуємо наші смаколики, — каже Олександр Піщаний.

Зокрема, він додає, що до кінця вересня планується збирання врожаю та підготовка запасів для кафе на наступний рік. 

Оскільки, попит на равликів  в Європі залишається стабільно високим. Керівник ферми Олександр Піщаний планує масштабувати свій бізнес та продавати своїх равликів закордоном, зокрема до Іспанії, Франції, Італії. 

Нагадаємо, що заступниця голови миколаївської філії Національного екологічного центру України, екоактивістка Інна Тимченко попередила про потенційне знищення унікальної природи на Великій Українській косі у Тилігульському лимані через неорганізований туризм.

Раніше повідомлялося, що в Миколаївській області жителі Коблівської громади обурилися будівництвом паркану на  території регіонального ландшафтного парку «Тилігульський».  Місцева влада перевіряє законність загорожі.

Пізніше стало відомо, що в’їзд транспорту на територію Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» обмежили за погодженням профільної комісії Миколаївської обласної ради.

Зазначимо, що Тилігульський лиман є однією з унікальних локацій у Миколаївській області, де не заборонено купатись після підриву росіянами Каховської ГЕС. 

Крім того, у селі Українка Коблівської територіальної громади відкрилась спортивно-рекреаційна зона Tilligul Club

Дивитись повну версію