Звільнення Балаклії в Харківській області є важливим для України, однак говорити про «перелам» зарано, — військовий експерт

Звільнення міста Балаклії (Харківська область) від окупантів безумовно є важливим для України. Однак говорити про «перелам» ще зарано.

Про це в коментарі «РБК-Україна» розповів військовий експерт Михайло Жирохов.

На його думку, деокупація Балаклії - це все-таки більш в медійному сенсі є дуже-дуже потужна перемога.

— Звільнення будь-якого населеного пункту, тим паче таке велике місто як Балаклія, дуже важливе в плані морального духу та розвитку взагалі операції в Харківській області тощо. Але говорити, що це таки собі «перелам» на фронті я б не став говорити. Далі в нас наступ на Ізюм та Куп'янськ, — пояснив Михайло Жирохов.

Нагадаємо, що вчора, 8 вересня президент Володимир Зеленський повідомив про деокупацію міста Балаклії Харківської області від російських військ та оприлюднив відео, на якому боєць ЗСУ підтверджує звільнення.

Нагадаємо, що на Харківському напрямку військові звільнили понад 20 населених пунктів. На даний час українські військові вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км.

Раніше повідомлялося, що українські сили, ймовірно, використали тактичну несподіванку, щоб 7 вересня просунутися щонайменше на 20 км на контрольовану Росією територію на сході Харківської області, відвоювавши приблизно 400 квадратних кілометрів території.

Дивитись повну версію