«Здається, керівництво трохи бреше», — Панченко про кризу на миколаївському хлібозаводі

Депутат Миколаївської міськради, голова бюджетної комісії Федір Панченко відреагував на заяву Миколаївського хлібозаводу №1, в якій підприємство повідомило, що опинилося на межі закриття через те, що тендер на виробництво хліба за програмою ООН виграв «Київхліб».

Коментуючи заяву заводу у Facebook, він пообіцяв, що міська влада втрутиться та з’ясує обставини проведення тендеру та спробує допомогти підприємству. 

Також він попросив мешканців міста не звинувачувати у ситуації керівництво міста та області, оскільки тендер проводила не влада, а ООН. Він також звинуватив керівництво Миколаївського хлібозаводу у брехні та навіть припустив, що воно допустило недбалість чи навмисні дії.

— Ситуація , що склалася, мені також здається дивною. Але після первинного вивчення питання, мені здається, що керівництво заводу трохи бреше про обставини своєї діяльності. А звалити вирішило на місцеву владу. Ну що ж. Абсолютно згоден, що допускати скорочення робочих місць в Миколаєві не можна. Тому не дивлячись на те, що тендер проводить ООН, а місцева влада до нього відношення не має. І ті хто пише , що це замутив Сєнкевич та Кім — ідіоти . Нам доведеться спробувати втрутитися у це питання. Але якщо виявиться, що така ситуація склалася через недбальство, або навмисні дії самого керівництва заводу, то перед правоохоронцями відповідати доведеться вже директору, — написав Федір Панченко

Федір Панченко

Як повідомлялося, Миколаївський хлібозавод №1 може зачинитися через те, що тендер на виготовлення хліба для містян за програмою ООН віддали «Київхлібу». На миколаївському підприємстві відзначили, що завдяки програмі ООН World Food Programme, через яку містяни отримували безкоштовний хліб, заводу вдалося зберегти потужності та робочі місця, адже програма забезпечила роботою майже 300 працівників підприємства.

Нагадаємо,  що у Миколаєві тимчасово припинили роздачу хліба. Зазначається, що це пов’язано з процедурою перепідписання угод між WFP (World Food Programme) від ООН та хлібозаводами по всій Україні.

Дивитись повну версію