Звільнена Снігурівка отримала гумдопомогу, — Кім

Гуманітарний штаб при Миколаївській обласній військовій адміністрації передав до нещодавно деокупованої Снігурівки п’ять фур з допомогою.

Про це повідомив очільник ОВА Віталій Кім. 

В одній з фур знаходилися будівельні матеріали для відновлення пошкоджених будівель громади. Зокрема, ОСБ плити, дошки, бруси, плівка, брезент тощо.

Друга фура складалася з продуктових наборів. Понад 25 палет пайків передало Посольство України в Республіці Молдова. 

В третій — гігієнічні набори, які у Миколаїв передав Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Також населення громади отримало теплий одяг, спальники та ковдри. 

Ще одна фура була з харчовими продуктами. Зокрема, цукор, макаронні вироби, вершкове масло, олія, мʼясні та рибні консерви, вода тощо. Місцевим жителям також роздали тисячу хлібин та 500 булочок від пекарні «Рум'яний хліб».

Крім того, ОВА передала п‘ять паливних генераторів, ліхтарі на сонячних батареях та ємності для води. А для місцевої лікарні привезли автомобіль швидкої допомоги з необхідним ліками та обладнанням для закладу.

— І це тільки початок нашої роботи. російські окупанти розікрали всю техніку, відновлювати буде тяжче. Тому складаємо списки й будемо просити допомоги у наших партнерів для того, щоб відновити все необхідне, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, майбутню військову адміністрацію Снігурівки очолить депутат Миколаївської обласної ради від партії «Слуга народу» Іван Кухта.

Раніше повідомлялось, що майже вся територія Миколаївської області звільнена від російських окупантів.

Нагадаємо, що перші підтвердження щодо початку звільнення Снігурівки Баштанського району Миколаївської області почали з'являтися 9 листопада. У четвер, 10 листопада, з'явилося відео з українськими військовими у Снігурівці. Місто на півдні було звільнене силами 131 окремого розвідувального батальйону.

Дивитись повну версію