Комітет ВР підтримав законопроєкт, яким депутатів проросійських партій хочуть позбавляти мандатів

У середу, 16 листопада, Парламентський Комітет із питань державної влади підтримав за основу законопроєкт про позбавлення мандатів депутатів проросійських партій у місцевих радах.

Про це повідомив народний депутат Максим Дирдін в Телеграм.

— Комітет держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував до першого читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо наслідків ухвалення судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад» (№ 7476), поданий  Кабінетом Міністрів України. По іншому щодо представників проросійських партій в місцевих радах. — написав він.

Нагадаємо, що в жовтні в Україні остаточно заборонили діяльність 12 проросійських партій.

Раніше повідомлялося, що депутат Миколаївської міської ради Максим Невінчанний, обраний від уже забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя», втік із України та почав активно критикувати владу у соцмережах.

Нагадаємо, що народний депутат Максим Дирдін 14 листопада, з гуманітарною місією відвідав місто Снігурівка Миколаївської області, яке протягом майже 8 місяців було окуповано російською армією.

Дивитись повну версію