Офіс генпрокурора відкрив справу проти миколаївської нардепки Аллахвердієвої

Офіс генерального прокурора відкрив справу проти народної депутатки з Миколаєва, обраної від партії «Слуга народу», Ірини Аллахвердієвої.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Справу проти нардепки було відкрито після того, як ЦПК спочатку отримав відмову про відкриття справи, а потім все ж таки через ВАКС зобов’язав генпрокурора зареєструвати провадження.

За інформацією ЦПК, тепер справу розслідуватимуть НАБУ та САП.

— У жовтні генпрокурор злякався відкривати справу на нардепа, чим тупо наплював на закон, який зобов’язує його зареєструвати справу протягом 24 годин (див. ст. 214 КПК). Таке ось продовження «найкращих практик» своєї попередниці. І ще одне підтвердження, що маємо боротися за фактичне скасування депутатської недоторканності замість тієї «ілюзії недоторканності», яка є зараз, — прокоментували рішення в ЦПК.

У листопаді 2021 року Ірина Аллахвердієва внесла зміни до своєї електронної декларації. Зокрема, вона вказала, що отримала грошовий подарунок на 14,4 мільйона гривень нібито від свого батька, а також швейцарський діатомовий годинник за 310 тисяч гривень.

Слід зазначити грошовий подарунок народний депутат отримала від громадянина Валерія Суріна, однак у декларації не було зазначено, у яких стосунках він із Іриною Аллахвердієвою.

Варто зазначити, що у вересні 2021 року від Валерія Суріна миколаївський народний депутат також отримала грошовий подарунок у 5,4 мільйона гривень та годинник DEFY MIDNIGHT швейцарського бренду Zenith, вартістю 310 тисяч гривень.

Дивитись повну версію