У Миколаєві розберуть завали зруйнованої російською ракетою гімназії, щоб зберегти ліпнину, — Сєнкевич

У Миколаєві розберуть завали будівлі ліцею імені Миколи Аркаса, яку зруйнувала російська ракета. Це потрібно для того, щоб врятувати від дощів та снігу ліпнину.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

— Звичайно, після війни ми будемо відновлювати ці об'єкти так, як вони виглядали до цього. Більше того, хочемо зараз найняти робітників для розбору завалів біля гімназії, наприклад (перша українська гімназія імені Аркаса, – прим.), для того, щоб врятувати від дощу і снігу ліпнину.

Туди прийшли архітектори, подивился, ми зробили антиаварійні заходи, підперли дах, щоб не завалило. Ми бачимо, що можна відновити цю гімназію. В основному, я не можу сказати по місту, що будівлі, які мають культурно-історичну цінність, не можуть бути відновлені, – повідомив мер. 

Нагадаємо, в ніч на 1 листопада російські війська влучили ракетами С-300 в історичну будівлю Миколаївського ліцею імені Миколи Аркаса (колишня Перша українська гімназія імені Миколи Аркаса, — прим.). Російські війська обстріляли заклад вдруге. Однак на цей раз ракета влучила прямо у будівлю.

Руйнування російськими терористами унікального навчального закладу та архітектурної пам’ятки прокоментував мовний омбудсмен Тарас Кремінь. 

Також повідомлялося, що будівлю Миколаївського ліцею імені Миколи Аркаса, яку зруйнувала російська ракета, відновлять.

Дивитись повну версію