• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Похмуро

У Миколаєві розберуть завали зруйнованої російською ракетою гімназії, щоб зберегти ліпнину, — Сєнкевич

У Миколаєві розберуть завали будівлі ліцею імені Миколи Аркаса, яку зруйнувала російська ракета. Це потрібно для того, щоб врятувати від дощів та снігу ліпнину.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

— Звичайно, після війни ми будемо відновлювати ці об'єкти так, як вони виглядали до цього. Більше того, хочемо зараз найняти робітників для розбору завалів біля гімназії, наприклад (перша українська гімназія імені Аркаса, – прим.), для того, щоб врятувати від дощу і снігу ліпнину.

Туди прийшли архітектори, подивился, ми зробили антиаварійні заходи, підперли дах, щоб не завалило. Ми бачимо, що можна відновити цю гімназію. В основному, я не можу сказати по місту, що будівлі, які мають культурно-історичну цінність, не можуть бути відновлені, – повідомив мер. 

Нагадаємо, в ніч на 1 листопада російські війська влучили ракетами С-300 в історичну будівлю Миколаївського ліцею імені Миколи Аркаса (колишня Перша українська гімназія імені Миколи Аркаса, — прим.). Російські війська обстріляли заклад вдруге. Однак на цей раз ракета влучила прямо у будівлю.

Руйнування російськими терористами унікального навчального закладу та архітектурної пам’ятки прокоментував мовний омбудсмен Тарас Кремінь. 

Також повідомлялося, що будівлю Миколаївського ліцею імені Миколи Аркаса, яку зруйнувала російська ракета, відновлять.

Читайте також: