«У міськраді немає позиції щодо діяльності релігійних організацій», – Сєнкевич щодо звернень про заборону Московського патріархату

У Миколаївській міській раді поки не озвучували ініціативу щодо розгляду питання про заборону Української православної церкви (МП). Про це в інтерв’ю на телеканалі «НІС-ТВ» повідомив міський голова Олександр Сєнкевич, коментуючи відповідну ініціативу у Миколаївській облраді.

— Не чув про такі ініціативи. Ну і власне по великому рахунку міська рада що може робити, заслухати щось? Дуже чутлива тема, це питання релігії. Для мене, людини, яка вважає себе релігійною, я думаю, що це питання розглядається на найвищому рівні. І там зважуються всі можливі варіанти і сценарії. В будь-якому разі, у міськраді немає узгодженрї думки чи позиції стосовно діяльності релігійних організацій, - сказав Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони 1 грудня доручила Кабінету міністрів запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні, а також ініціювала перевірку законності перебування УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі.

Раніше СБУ провела обшуки у монастирі УПЦ МП на Миколаївщині.

Дивитись повну версію