• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Мінлива хмарність

На наступній сесії Миколаївської облради можуть розглянути питання про заборону УПЦ МП

Депутатка Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко запропонувала колегам звернутися до центральних органів влади з проханням заборонити діяльність підрозділів Російської православної церкви та залежних від неї організації на території України.

Про це вона сказала на сесії облради, яка відбулася у четвер, 15 грудня, пишуть «НикВести».

— Я пропоную внести до порядку денного звернення Миколаївської обласної ради щодо негайної заборони в Україні Російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій Президентові України, Верховній Раді, Кабінету Міністрів, головам місцевих адміністрацій, Конституційному суду України, — сказала Вікторія Москаленко.

Депутатка наголосила, що «церква російської пропаганди» більше не може існувати в Україні.

Голова бюджетної комісії Віталій Гомерський назвав пропозицію колеги слушною, однак запропонував відкласти голосування до наступної сесії, попередньо розглянувши питання на комісіях.

— Пропозиція Вікторії доцільна. Вона потребує правильного розгляду, розгляду на комісії, потім відправимо на голосування. Начеб-то слушна пропозиція, позиція правильна, але все треба робити покроково, як потребує законодавство, — сказав він.

Голова облради Ганна Замазєєва запропонувала провести голосування щодо включення пропозиції Вікторії Москаленко у порядок денний, а якщо вона не пройде — то розглянути на комісіях.

В результаті, з 29 депутатів, які взяли участь у голосуванні, двоє утрималися. Голосів для включення питання у порядок денний не вистачило. Таким чином депутати мають розглянути пропозицію Вікторії Москаленко на комісіях та винести на наступну сесію.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони 1 грудня доручила Кабінету міністрів запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні, а також ініціювала перевірку законності перебування УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі.

Раніше СБУ провела обшуки у монастирі УПЦ МП на Миколаївщині.

Читайте також: