Більшість обстрілів Миколаївщини, окрім ракетних, здійснюються з Кінбурнської коси, — Кім

Російські війська стріляють по Миколаївщині з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії з тимчасово окупованої території. У зоні ураження перебувають території Очаківської та Куцурубської громад. 

Про це розповів начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в інтерв'ю «24 каналу».

За словами Віталія Кіма, станом на 12 січня три населені пункти Миколаївської області залишаються окупованими російськими військами. Розташовані вони на Кінбурнській косі.

— Майже всі обстріли, окрім ракетних, відбуваються з Кінбурнської коси. Звідти російські війська дістають до Очаківської та Куцурубської громад вздовж морського узбережжя, яке вони не припиняли обстрілювати з моменту деокупації області, - сказав очільник області.

Від моменту деокупації правобережної Херсонщини (11 листопада 2022 року) в Миколаївській області двічі фіксували ракетні обстріли.

— Були два обстріли 7-го та 31 грудня 2022 року. Це були ракетні обстріли, - розповів начальник ОВА.

Серед цілей на Очаківщині російські війська обрали акваторію та території очаківського порту.

— Портова інфраструктура, вона є критичною. Це точка, з якої наші Збройні сили можуть завдавати вогневе ураження, у тому числі й по Кінбурнській косі. І ще тому, що вони дістають до очаківського порту, до інфраструктури морської, до міста Очакова й Куцуруб, - сказав Віталій Кім.

За інформацією військових, деокупація Кінбурнського півострова можлива лише зі звільненням всієї Херсонської області.

Раніше повідомлялось, що влада Миколаївщини немає доступу до Кінбурнської коси, щоб надавати місцевим жителям гуманітарну допомогу.

Дивитись повну версію