«Російські агенти впливу», — мер Миколаєва Сєнкевич підтримав позбавлення мандатів нардепів від «ОПЗЖ»

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич підтримав ініціативу щодо позбавлення мандатів народних депутатів, обраних від забороненої політичної партії «Опозиційна платформа — За життя».

Таку думку мер Миколаєва висловив у коментарі «НикВести».

— Ну і хай їм грець! Я вважаю, що ті покидьки, які сиділи у Верховній Раді та працювали проти держави Україна, ми маємо повне право позбавити їх мандатів, щоб вони не впливали на розвиток нашої держави, особливо під час війни. Бо це російські агенти впливу, які сиділи тут і займались питаннями, ламали нам можливість законотворчості і так далі. Це стосується депутатів Верховної Ради України, більшість з яких сьогодні знаходиться навіть за кордоном, - сказав Олександр Сєнкевич.

Олександр Сєнкевич вважає, що нардепів від ОПЗЖ потрібно позбавити мандатів

Раніше очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім також висловив позицію, що народні депутати Верховної Ради України IX скликання, обрані від «Опозиційної платформи — За життя», мають бути позбавлені мандатів.

Як відомо, 13 січня Верховна Рада позбавила мандатів пʼятьох проросійських депутатів — Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Рената Кузьміна і Андрія Аксьонова.

Станом на 16 січня У Верховній Раді вже зібрано 150 підписів депутатів за питання щодо позбавлення мандатів низки нардепів ОПЗЖ та інших партій.  Про це заявив нардеп від фракції «Слуга народу» Олег Дунда.

Зазначимо, що відповідно до опитувань, які регулярно проводяться в Україні, понад 90% українців вимагають позбавити мандатів депутатів різних рівнів від заборонених проросійських партій.

Дивитись повну версію